Senaste nytt

Våra ordinarie öppettider är:

mån 9:00-18:00
tis   8:00-17:00
ons  8:00-18:00
tors 8:00-17:00
fre  Stängt


Mottagning efter överenskommelse.

Vid akuta problem då vi håller stängt hänvisar vi till Tandakuten City på Olof Palmes gata13A  med telefonnummer:  08-580 099 00

 

Besökare

Nu har vi fyllt vår barnkvot

För tillfället kan vi inte lista nya barn.

Snarkar du? Dags att ta tag i problemet!

Vi gör apnéskenor enligt nyaste tekniken

- allt för din trivsel, hälsa och säkerhet

Startsidan arrow Frågor och råd arrow Min visdomstand gör ont
Min visdomstand gör ont Utskrift E-post

 

Det gör ont bara av att tanden tar sig igenom tandköttet. Det vet alla barn men vi vuxna glömmer.

Det är dessutom ofta svårt att borsta riktigt rent runt en tand som kanske fortfarande har tandkött kvar ovanpå och runt sig. Försök ändå att vara noga med munhygienen.

Har det svullnat så pass att det är svårt att gapa eller borsta brukar vi i första hand rekommendera sköljning med Klordexidin dental, Corsodyl eller Paroex som har en bakteriedödande effekt. I upp till 10 dagar kan man skölja men undivk att borsta tänderna  30 min innan eller efter sköljningen då natriumlaurylsulfat, det skummande medlet i de flesta tandkrämer, gör att det verksamma ämnet i sköljningen går förlorad.

Har du ont kan du med fördel använda smärtstillande och inflammationsdämpande läkemedel som ipren, ibumetin eller treo. Då går även svullanden ner lite.

Om du är rejält svullen så du inte kan svälja eller så svullnaden syns från utsidan gör du klokt i att ringa om en tid. Då kan du behöva ha antibiotika. 

 
Nästa >
Joomla Templates by Joomlashack