Senaste nytt

Våra ordinarie öppettider är:

mån 9:00-18:00
tis   8:00-17:00
ons  8:00-18:00
tors 8:00-17:00
fre  Stängt


Mottagning efter överenskommelse.

Vid akuta problem då vi håller stängt hänvisar vi till Tandakuten City på Olof Palmes gata13A  med telefonnummer:  08-580 099 00

 

Besökare

Nu har vi fyllt vår barnkvot

För tillfället kan vi inte lista nya barn.

Snarkar du? Dags att ta tag i problemet!

Vi gör apnéskenor enligt nyaste tekniken

- allt för din trivsel, hälsa och säkerhet

Startsidan arrow Frågor och råd arrow Mitt barn ramlade ...
Mitt barn ramlade ... Utskrift E-post

 

Mitt barn ramlade och slog i ansiket. Det blöder i munnen. Vad ska vi göra?

Ta det lugnt! Det ser oftast värre ut än det är. Trösta och lugna i första hand. Barn blöder lätt i munnen och oftast är det ingen fara. Se till att allt grus och ev sand sköljs bort och badda gärna med lite klorhexidin dental eller klorhexidin sprit.  

Om du kan eller får känn efter på barnets tänder. Sitter alla tänder som de ska, är det någon framtand som känns lös eller har det kanske gått en flisa? En mjölktand som slagits ut sparas med fördel i ett glas vatten för tandfén men är det en permanent tand som lossnat gör ni bäst i att besöka en tandläkare så snart som möjligt. En permanent tand kan räddas om det så fort som möjligt får komma in i sin normala miljö. Kan du rengöra den med lite kallt vatten och föra den på plats det det bästa men annars förvarar du den i saliv eller mjölk.

Det kan även vara bra att anmäla olyckan till ditt försäkringsbolag. Ibland händer det att det blir skador på permanenta tänder som upptäcks långt senare. 

 

Ring oss - vi finns här för att hjälpa till! 

 
< Föregående   Nästa >
Joomla Templates by Joomlashack