Senaste nytt

 Tandläkarna genomför återigen en kartläggning av barnens mellanmål i förskolan, med målet att förskolan ska bli en sockerfri zon.

Syftet är att minska konsumtionen av socker i form av godis, läsk och andra sockerrika produkter samt att göra människor medvetna om vanor som ökar risken för försämrad tand- och allmänhälsa.

 

Besökare

Nu har vi fyllt vår barnkvot

För tillfället kan vi inte lista nya barn.

Snarkar du? Dags att ta tag i problemet!

Vi gör apnéskenor enligt nyaste tekniken

- allt för din trivsel, hälsa och säkerhet

Startsidan arrow Frågor och råd arrow Det blöder efter tandutdragningen
Det blöder efter tandutdragningen Utskrift E-post

Efter en tandutdragning tar der ca 2-3 timmar innan bedövningen släpper. Då börjar det pirra i de bedövande vävnaderna och det börjar blöda lite från såret. Att det blöder är normalt och en förutsättning för läkning. Vid besöker fick du med dig en liten förpackning med tork. Lägg en eller ett par tork över såret och bit ihop en ca 15 minuter. Trycket gör att blödningen minskar. För att inte irritera såret ytterligare är det bra om du undviker att suga ut saliv från såret. 

Undvik att äta, dricka, skölja eller röka inom 2 timmar efter utdragningen. Detta för att det koagel, "blodklump" som är "starten" för läkningen ska få ligga kvar i såret. 

Behöver du ta värktabletter rekommenderar vi i första hand läkemedel som Alvedon, Curadon och Panodil som saknar en blodförtunnande effekt. Läkemedel som Trombyl, Treo och Bamyl innehåller acetylsalicylsyra som ökar på blödningen tack vare sin blodförtunnande effekt.


Tycker du att det blöder "onormalt mycket" och inte har möjlighet att uppsöka tandläkaren kan man prova en tablett som heter Cyklokapron (tranexansyra). Lös upp tabletten i lite vatten, doppa en kompress eller rent tygstycke i vätskan och bit ihop ca 10 minuter. Det brukar stoppa blödningen. 

 
< Föregående   Nästa >
Joomla Templates by Joomlashack