Senaste nytt

 Tandläkarna genomför återigen en kartläggning av barnens mellanmål i förskolan, med målet att förskolan ska bli en sockerfri zon.

Syftet är att minska konsumtionen av socker i form av godis, läsk och andra sockerrika produkter samt att göra människor medvetna om vanor som ökar risken för försämrad tand- och allmänhälsa.

 

Besökare

Vi har 1 gäst online

Nu har vi fyllt vår barnkvot

För tillfället kan vi inte lista nya barn.

Snarkar du? Dags att ta tag i problemet!

Vi gör apnéskenor enligt nyaste tekniken

- allt för din trivsel, hälsa och säkerhet

Startsidan arrow Barn och ungdom
Barn och undgom Utskrift E-post

 

Visste du att...
den avgiftsfria barn- och unga vuxnatandvården är regionsberoende. Endast de som är skrivna i Region Stockholm har rätt till viss fri tandvård i Stockholm. Det betyder att barn och unga vuxna upp till 23 års ålder kan sakna rätt till fri tandvård i Stockholm.

Första tandläkarbesöket
Ditt barn kallas till sitt första tandläkarbesök det år det fyller 3 år. Inför besöket kan du gärna förbereda barnet genom att läsa någon liten bok t ex "Mina mjölktänder" och "Emma går till tandläkaren". Vid första besöket brukar barnet få bekanta sig med miljön: "åka i stolen", "spegla tänderna". Tandläkaren kontrollerar bettutveckling, munhygien och ger råd om kost.

Tandhälsa för livet
Att börja med rätt tandvård för ditt barn är en investering för livet. En tidig medvetenhet om vikten av att sköta om sina tänder samt rätt val av tandläkare skapar en trygg grund för ditt barns tandhälsa.

 
Joomla Templates by Joomlashack